Retkikunta on ylittänyt onnistuneesti Grönlannin jäätikön (lentokoneella, mutta kuitenkin). Päivä alkoi Köpiksessä Hiltonin super-aamiaisella, jossa retkikunnan jäsenillä oli päivän ensimmäinen haaste selvitettävänä. Kuinka selvitä notkuvista herkkupöydistä kunnialla. Tunnin herkuttelun jälkeen oli aika lähteä kentälle. Etsimme kaikista haastavimman reitin noin 100 metrin matkalle. Totta tosiaan saimme matkaan kulumaan tolkuttoman monta minuuttia. Ennen jäätikölle siirtymistä on vielä hiottava reitinlukutaitoa.

Kentällä vastassa olikin kohtuuliset ruuhkat. Viimeaikaiset terroriuhkat näkyivät tehostettujen turvatarkastusten muodossa. Päästiin kuitenkin lopulta turvatarkastuksesta ohi ja kohtuu pian Air Greenlandin koneeseen.

Matkalla fiilisteltiin tulevaa urakkaa lentokoneen ikkunasta näkyvistä maisemista. Aivan mahtavat maisemat! Aurinko, jäätikkö, vuoria, jäälautoja :). Ei voi kun hymyillä. Ihan oikeeseen paikkaan on tultu!

Konttikin löytyi ilman ongelmia. Kaikki on siis loistavasti retkikunnalla! Olemme alkaneet hiljalleen tottua Grönlannin verkkaiseen elämän menoon lepäilemällä, syömällä ja solmuja vetonaruihin väkertelemällä.. ja toki pohtimalla mitä kaikkea ylimääräistä tavaraa kukin haluaa ahkiossaan tulevan kuukauden aikana kuljettaa. Näistä ehkä vaikenen tässä kohtaa 🙂 Life is good!

Ps. Norjalaisia retkueita on useampikin liikenteessä.

– Niina

Edit 23.4.: Lisätty oikea kategoria, niin kirjoituksen pitäisi nyt näkyä linkistä klikkaamalla.

4 kommenttia

  1. Löysinpäs tämän ekan blogikirjoituksen, vaikka ensin löytyi vain erroria yhden linkin takaa. Hienoa, että järjestelyt on sujuneet tähän saakka hyvin ja ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi. 😉 Huomenna teillä onkin sitten suuri päivä. Toivottavasti keli on kohdillaan.

  2. Hyvin löytyi blogikirjoitus:) Isot esteet olette jo selvittäneet – eiköhän loppu suju ihan siinä vanavedessä:) Kaikkea hyvää sinne! Jännityksellä seuraan.

    Helena

  3. ….vähän tekniikka tuottaa ongelmia, mutta ehkä nyt onnistuu. Hurjan mukavalta kuulostaa meno ja asenne kohillaan! Onnea matkaan….pitsat ja muut herkut odottavat teitä kun palaatte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *