12.5.17 / Päivä 6
0 km
0 legiä
korkeus: 1594 m
sää: ikävä.
– ei kovin kylmä (lämpömittari on hautautunut hankeen)
– perkeleesti lunta (muut lumentuloa kuvaavat laatusanat eivät ole painokelpoisia)
– tuuli n. 15m/s ja yli (tuulimittari tukkeutuu lumesta)
sijainti: N 64,4650° W 016,7646°

Elämää lumimuurien takana

Myrsky pakotti retkikunnan pitämään tänään leiripäivän. Saavuimme eilen leiriin navakassa tuulessa ja lumipyryssä. Edessä oli jälleen lumimuurin rakennustalkoot. Jää oli kovaa, mutta saimme lopulta leirin pystyyn tuulimuurien taakse. Muurista huolimatta ilta kului telttakankaan pauketta kuunnellen ja teltan ympärille kertynyttä lunta parin tunnin välein lapioiden. Myräkkä yltyi iltaa kohden ja pöllyävä lumi tunkeutui kaikkialle. Kun vessareissuilla laski housut muutamaksi sekunniksi, ehtivät ne jo täyttyä lumella. Tulipa tehtyä pesut samalla!

Aamulla tuuli ja lumisade olivat yltyneet entisestään. Ensimmäisessä aamukuuntelussa klo 7 päätettiinkin odottaa tuulen laantumista ja pitää uusi kuuntelu klo 12. Koska tuuli vain yltyi iltapäivää kohden, toisessa kuuntelussa ilmoitettiin hiihtojen jäävän tältä päivältä väliin ja loppupäivänkin kuluvan leirissä. Vedimme siis myrskylasit ja -maskit päälle ja suuntasimme pihalle leventämään tuulimuuria teltan lumeen hautautumisen estämiseksi. Siitä huolimatta lunta täytyy käydä lapioimassa säännöllisin väliajoin, etteivät absidi ja ilma-aukot jää lumen alle.

Taukopäivä on kulunut omassa teltassamme jutustelun, nukkumisen ja kuulokkeet korvissa makoilun parissa. Toki pientä ulkoiluakin päivään on mahtunut vessan ja lumimuurien rakennuksen muodossa. Koska kyseessä on nice-teltta, myös kauneudenhoitoa on harrastettu. Kulmat nypittiin ja hiukset pestiin kuivashampoolla. Naapuriteltat ovat kuluttaneet taukopäivää kuulem amme mukaan muun muassa sämpylöitä leipoen, munakasta ja pekonia paistaen ja lukemisen parissa. Baarikaapillakin on ilmeisesti käyty…

Reissu on nyt puolivälissä. Mieli haikailee jo 25 kilometrin päässä sijaitsevalle saunalle, mutta mukavaahan tämä telttaelämäkin on!Tällä hetkellä makoilemme makuupusseissa rintarinnan. Tuuli paukuttaa telttakangasta lempeästi. Myrsky vaikuttaa menettäneensä pahimman teränsä, liekö korottamiemme lumimuurien ansiota. Aika ajoin teltan päälle kertynyt lumikerrostuma humahtaa laattana alas. Päällämme olevat kuivausverkot keikkuvat tuulessa tansittaen niissä roikkuvia rukkasia ja hattuja. Löytyypä sieltä näköjään myös tuulimittari, aurinkolasit ja wc-paperia. Edessä on vielä ainakin puolitoista tuntia makuupusseissa köllöttelyä ennen keittimien sytyttämistä ja illallisvalmisteluja.

Toivottavasti huomenna päästään jälleen etenemään ja tulivuoren lämmittämässä saunassa riittää lämpöä, kunhan sinne asti ehdimme!

Terveisin,
”Kolme kääpää” eli Minna, Sanni ja Nora

Minna: Mialle ihanaa retkimatkaa Nuuksioon. Ennille ja Oskarille upeita synttärijuhlia ja Oskarille myöhästyneet onnittelut . Nellille ja Tomille suukkoja. P.s.täällä on kyllä mahtavaa. Telttaseura on kerrassaan loistavaa! Ihana seikkailu Islannissa!
Jaakko: Kiitos Karille sämpylä-inspiraatiosta! Hyvällä reseptillä ensikertalainenkin onnistuu. 🙂

Kuvassa: Kolme kääpää viettämässä taukopäivää. (Kolmas on ehkä hautautunut hankeen?) (Kuva: Korpi-Jaakko)

5 kommenttia

 1. Kerrassaan runsaasti tsemppiä Minnalle ja nice-teltan jäsenille! Toivottavasti pääsette pian saunaan. Täällä seurataan etenemistänne eli hengessä mukana.
  T. Sirkka

 2. Hauska kuulla, että olet innostunut leipomisesta. Tuore leipä on aina tuoretta leipää. Huomenna mennään Siljan ja Markuksen kanssa katsastamaan talvivaelluksen paikkoja Päijänteellä.

 3. Kiva kuulla että siellä kaikki kunnossa!

  Noralle tiedoksi että projekti Québecissä saatiin päätökseen keskiviikkona erittäin mallikkaasti, rakennelma on nyt asiakkaan. Kaikki hyvin täällä, ikävä tosin on. Sinun pitää myös päästä tänne, upea paikka. Love You.

  Nauttikaa täysillä!

 4. Sannin terveiset ovat menneet perille! Tänään vietettiin rakkaan yläasteen lopettajaisia, siellä istui taas keijoja jälki-istunnossa kuin vanhoina hyvinä aikoina. Pitäkäähän huolta, ettei Sannin gingervitis pääse leviämään ja nauttikaa siitä lumesta!

 5. Liian hyvä olikin toi alun auringonpaiste ja lämpö kun kotona kylmempää 🙂 mut onpa vaihtelevat keli teillä! Toivottavasti pääsette liikkeelle ja saunomaan. Minnalle terkut Alliruottalaisten Tupareista ja tsemppiä CF8000 jengiltä!!! Ootsä rautanen mimmi! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *